LEPOTA IN ZDRAVJE STA DOBER PAR (TUDI KO GRE ZA BARVE!)

Hiška je še vedno stala in tudi nekaj pohištva je bilo še ohranjenega iz babičine zapuščine. Vsakič, ko je stopila v kuhinjo in zagledala kredenco, se je spomnila na babico in njene dobrote, ki jih je imela pripravljene za vnuke.

Čas se je vedno ustavil, ko so spomini privreli na plano. Velika, nežno zelena omara je bila to in vedno je prijetno dišalo okrog nje.

Zdaj pa zdelana čaka na lepše čase, čeprav ji vsi govorijo naj jo zavrže … Zakaj?? To je najlepši predmet, ki ji je še ostal kot spomin na babico. Kar na lepem jo je prešinilo, da mogoče pa kje le obstaja material, ki bi omaro povrnil v življenje, hkrati pa ji ne škodoval. Da bi imela barvo, ki ne smrdi in ne zastruplja zraka, ki ga bo ob tem vdihavala. Vzela si je čas, raziskovala … in našla! Ščepci zdravja 14 Barva, ki ne smrdi, je 100-odstotno naravna, hkrati obstojna in vodoodporna! Resno? Resno!

Na strani je zasledila vabilo v FB skupino. Kaj vse delajo s temi barvami … saj so nore! Pa voski! Takoj je ugotovila, da bo kredenco osvežila v čimbolj avtentičnem, rustikalnem videzu! Za piko na i pa je še prebrala, da pred barvanjem ni potrebno brušenje. Aleluja, je to možno?! Torej bo lahko barvala kar notri in ji ni treba čakati na lepo vreme, če pa ni nobene umazanije in vonja. Pa za iverko, furnir … Kar nekaj omar ima doma, ki so močne, kvalitetne, a ji barvno ne ustrezajo več. Kaj če bi prebarvala tudi te?

Tiste noči je šla spat ob treh zjutraj in ni zaspala od razburjenja. Le katero barvo naj izbere, pa vosek, oh, preveč izbire. Kako naj človek izbere med 60 odtenki?! Odločila se je, da bo takoj zjutraj kar obiskala trgovino, kjer imajo barve zanjo, da lažje izbere.

Za prvi vtis si je želela izbirati v živo in se posvetovati z lastnico, za katero v skupini vsi pišejo, da rada in dobro svetuje. Ima dobre ideje in predloge. Upa, da bo tudi njej svetovala, katera barva bi bila najbolj podobna stari babičini. Pa kakšen vosek za zaščito in patino naj uporabi. Mogoče še šablono za piko na i. Tiste noči ni zatisnila oči.