Barvita - Vintage Paint - tradicija

Občutek, ki ga imamo pri barvanju s kredno barvo je neverjeten. V mislih se zgodi preobrat, ko ugotovimo kako enostavno je barvati – brez predhodne priprave ali obdelave površine. Barva se prime na karkoli. Samo pomočimo čopič in začnemo barvati – tako lahko in preprosto je! In rezultat je točno tak kot ga želimo: avtentičen, kredni videz starega pohištva. Brez neprijetnih vonjav in z enostavnim nanosom si želimo samo barvati in barvati.

Ko je barva suha, ustvari nežen mat videz, ki daje pobarvani površini prijeten občutek. Vintage Paint ponuja 57 odtenkov mat barv, 3 intenzivne odtenke metalik barv, 8 odtenkov posebnih efekt barv, primerje ter zaščitne voske in lake. Vedno se najde kombinacija za vsak okus.

Prednosti Vintage Paint barv:

– naravna barva
– ne potrebuje predhonega brušenja površine
– kremna tekstura
– zelo gladek in enostaven nanos
– brez posebnega vonja
– certifikat o primernosti uporabe na površinah namenjenih za otroke
– brez svinca in amonijaka
– kratek čas sušenja
– brez sestavin živalskega izvora
– veganske barve

Primerne površine za barvanje

Ena od največjih prednosti Vintage Paint barve je, da se lepo prime na skoraj vsako površino. Tudi na kovino, steklo, plastiko, usnje in tudi na oblazinjeno pohištvo brez posebne predhodne priprave. Barvo se lahko uporabi tudi na domačem tekstilu ali oblačilih za izpran videz. Na nekaterih vrstah tekstila (kot je npr. žamet) je barvo potrebno prvo dobro razredčiti z vodo, da tekstil ohrani svojo teksturo.

Do zdaj še nismo našli površine na katero se Vintage Paint težko prime. Če barvamo posebne površine, rabimo malo potrpljenja. Prvi sloj na drsečih površinah, kot so kovina, plastika ali laminat, se nam lahko zdi, kot da barva ne bo nikoli popolnoma prekrila površine. Ampak že takoj, ko začnemo nanašati drugi sloj, bo rezultat že velik boljši.

Pomembno: večinoma površine ne potrebujemo predhodno pripravljati in zato lahko preskočimo dolgotrajen proces brušenja površine.

Pred barvanjem je vseeno dobro poznati površino, ki jo barvamo. Predvsem to velja za površine iz surovega lesa (hrast, smreka, ipd), ki še vsebujejo kisline in lahko zato na barvi puščajo tanine. Enako tudi pri zamaščenih površinah. V tem primeru je potrebno pred barvanjem na površino prvo nanesti primer, ki bo madežem preprečil, da prodrejo do barve.

Po končanem barvanju površino zaščitimo z voskom ali lakom.

V naslednjih člankih vam bomo predstavili še barvne odtenke, pripravo barve in površine na barvanje, barvne voske, efekt barve in še veliko več…

Zato pozorno spremljajte naš blog 😉